Politk

Anledningen till att det är så mycket oroligheter i Togo är för att man är väldigt oeniga om vem som ska sitta vid makten. Far och son Gnassingbé har suttit som fastklistrade vid makten, oavsett hur många gånger man har försökt få dem att gå åt sidan så har de alltid funnit sin plats tillbaka. Gång på gång har val president- och parlamentsval blivit framflyttade och när de sedan har blivit av så är det ofta RPT som har fått majoriteten. Detta i sin tur har lett till att oroligheter har spridits över landet. För om man tolkar folkets sätt att reagera på valresultaten så verkar det inte alls som om de är nöjda, även om det sägs att de själva har röstat fram resultatet. Antagligen ligger hela Gnassingbés makt i en hel rad av valfusk. För vem skulle frivilligt rösta på en tyrann?


Som jag sa i förra inlägget så har både USA och EU försökt lägga sig i och rätta till, och trots att några saker har rättat till sig genom dem så är det ändå så mycket kvar att rätta till.


Tusentals togoleser har flytt till andra länder i hopp om ett bättre och säkrare liv. Man är trött på förtryck, dålig ekonomi och alla dessa misslyckade statskupper. Mycket oskyldigt blod har spillts på grund av Gnassingbé och det enda sättet för att få detta att sluta är att på något sätt bli av med honom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0